Mediation

Een zakelijk conflict is geëscaleerd. Samen komen jullie er niet meer uit. Een gang naar de rechter lijkt onvermijdelijk. Met alle negatieve gevolgen van dien. Een rechtszaak kan maanden voortslepen en brengt hoge kosten met zich mee. Bovendien zal een rechter een oplossing afdwingen en opleggen, waardoor een maar ook vaak beide partijen met een teleurgesteld gevoel achterblijven.
Het is zeker de moeite waard om dan mediation te overwegen.

Bij mediation ga ik samen met beide partijen in gesprek. In een sfeer van volledige vrijwilligheid en vertrouwelijkheid proberen we om het negatieve destructieve proces om te draaien naar een situatie waarin beide partijen zelf een duurzame oplossing voor het probleem vinden. Een oplossing die aanvaardbaar is voor beiden. En die een goede basis biedt voor de toekomstige samenwerking. Of waarbij met een goed gevoel afscheid genomen kan worden van elkaar.

“You can’t shake hands with a clenched fist.” — Indira Gandhi

Voorwaarden voor mediation:

Mediation kan alleen bestaan als de deelnemers vrijwillig deelnemen en beslissingsbevoegd zijn. Tijdens de gesprekken kunnen de gesprekspartners vrijuit spreken en dat wat zij bespreken blijft tussen hen en de mediator, vertrouwelijkheid is erg belangrijk. Commitment tenslotte is ook essentieel, partijen moeten bereid zijn om zich actief voor het slagen van de mediation in te zetten. Mediation is vrijwillig maar niet vrijblijvend!

Redenen om voor mediation te kiezen:

De oplossing van het conflict is duurzaam en acceptabel voor beide partijen.

Partijen kunnen na oplossing van het conflict weer verder samenwerken of met vrede afscheid van elkaar nemen.

Het is vele malen goedkoper en sneller dan een gang naar de rechter. Meestal worden de kosten van de mediator gedeeld door partijen, of bij arbeidsmediation gedragen door de werkgever. En gemiddeld genomen duurt een mediationtraject slechts tussen de 2 en 8 uur, verdeeld over een aantal gesprekken.