Ik was al coach & mediator voor ik besloot er een te worden.

Ik heb een hekel aan conflicten en daarom heb ik er mijn werk van gemaakt 

Het helpen versterken van mensen en het vermijden van conflicten loopt als een rode draad door mijn leven. Je moet sterk zijn om je open te kunnen stellen voor conflicten.  Dat weet ik nu en ik leef ernaar, in ieder geval steeds beter;). Conflicten horen bij het leven en een beetje schuring is juist goed, het leidt tot betere communicatie, nieuwe inzichten en innovatie.

Maar als dat proces niet gecontroleerd wordt en escaleert, dan ontstaat vermijdbare schade: beschadigde of zelfs vernietigde relaties en vaak grote verliezen voor alle betrokkenen. En dit geldt zowel voor conflicten met anderen als voor conflicten die je met jezelf bevecht …  Ook die paden heb ik ruimschoots bewandeld.

Een aantal jaar geleden ben ik naar een coach gestapt met de vraag: “Ik wil worden wie ik ben, kun je me helpen?” Ik kan zeggen dat het gelukt is en het geeft me oneindig veel voldoening en plezier om  mensen, teams en organisaties  te helpen in hun groei, bij transities en bij het oplossen van conflicten. 

Hoe ik werk?

Als doorgewinterde (30+ jaar) communicatie & interim manager, mediator & coach ‘lees’ ik mensen en teams in een mum van tijd. Ik luister, vraag, reflecteer en daag soms uit.  Ik hoor wat niet wordt gezegd,  zie wanneer je je  ‘verbergt’, voel verborgen knelpunten en stel de vragen om te onthullen wat eronder ligt. Ik neem niets als een gegeven aan, vind niets gek, oordeel niet, bekijk samen met jou/jullie alles van alle kanten en dan van nog een paar. Veiligheid en vertrouwelijkheid zijn daarbij altijd aanwezige ankerpunten.  

Naast mijn studie bedrijfskunde op  Nyenrode ben ik geaccrediteerd mediator geregistreerd in het MfN register en tot co-active coach opgeleid door CTI ( Co-active Training Institute London).

Meer weten? Leuk om kennis te maken live of via zoom! Bel of mail petra@petravandorp.nl, tel 06 5161 7947.

Graag tot snel, 

Petra